Thursday, April 8, 2010

HA NAH!!! AMBIK NAK SANGAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Akan lahir ULAMA' jahat dari ???
Posted on Wednesday, April 07 @ 00:29:56 PDT
Dilulus untuk paparan oleh CyberSniper

( http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=News&file=article&sid=3833&mode=thread&order=0&thold=0)

Aduan @ Luahan Oleh: miratnunia

"Korang mesti terpegun dan pelik dengan gambar2 di atas? ke x pelik? ni la gambar beberapa gaya mahasiswa malaysia di egypt, saya x pasti depa ni amik bidang apa, mengikut mklumatnya, katanya depa ni seme budak2 perubatan...... depa ni la akan blk ke malaysia bukan bawa ilmu, tapi mungkin perosak anak bangsa Melayu masa depan!!!!

Saya dah banyak dah dengar berita2 aneh dari kawan2 yang lepasan student Egypt. dan saya jumpe link2 yang mendedahkan perkara2 yang sungguh menjijikkan!!! tidak mustahil satu hari nanti akan lahir ulama jahat dari Egypt! Mereka akan pulang ke tanah air dan merosakkan anak bangsa di tanah Melayu ini!

Hangpa semua nak tau ka?? "Ada pelajar Melayu di Egypt berdua2 duaan di dalam satu rumah sewa/bilik""Pelajar Malaysia di Mesir pergi PUB bawah tanah, dalam PUB mesti ada arak" "Annual dinner like annual Hollywod?" Hadiah annual dinner bg pasangan ideal - HOTEL???? dan banyak lagi....................... korang semua boleh klik kat link2 bawah ni....

1- http://hairulnizammathusain.blogspot.com/2010/03/selamat-datang-anak-anak-luar-nikah.html

2- http://ibnuirfadzil.blogspot.com/2010/03/siapa-nak-bukti-isu-maksiat-di-bumi.html

3- http://beritautama-infokini.blogspot.com/2010_04_01_archive.html

Kredit to : http://anakfelda09.blogspot.com
Mansurah 3 April - Berikut adalah fasions staillo in annual dinner at mansura city. Ulasan ringkat yang diberi pada setiap gambar tidak ada kena mengena dengan status mereka, sama ada yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia. ia (ulasan ringkas digambar) hanya sekadar pandangan dari mata kasar admin, tercetus pemberian berdasarkan staillo milo masing-masing (berpandukan dari pemerhatian admin).

Apa yang diharapkan, acara-acara seperti ini tidak lagi dianjurkan oleh mahasiswa malaysia dimesir, dengan penganjuran seperti yang didengari sebelum ini, pasangan juara akan dihadiahkan bilik hotel tempat bermadu kasih. Moga apa yang diberitakan tentang tentatif majlis (yang berbentuk maksiat) tidak dilaksanakan dan tidak ada dalam perancangan mereka hendaknya, moga Allah menjaga kita dari simpangan berduri ke akhirat. Hormati bumi nabi, takutkan Allah. Jangan jadikan bumi anbiya' seperti amarika atau pun university dimalaysia yang sering menganjurkan band-band, kugiran, joget lambak, atau diharap tidak mencontohi negara barat yang menganjurkan party-party minum arak, dan lain-lain maksiat.

Na'uzubillahi min zalik. Moga Allah mematikan gerakan maksiat dengan balasan yang setimpal. Harap-harap annual dinner yang telah dianjurkan terjaga dari segala bentuk maksiat.
Big Party
fassion Lider ship
Fassion Korean staillo
Verry2 seksa
staill university in malaysia
Happy model in annual dinner
amarika banat staillo
Like amarika cau boy
like aktres holywood and malaywood staillo

Melayuwood campoq arabicwood staill
singging muslimah staillo ke ni?
chaineswood bolywood molywood staillo staill
kelihatan semacam singger lagu kasih ku seru
nampak macam singger lagu ayat-ayat cinta
inikah pasangan terbaik?
KCB (ketika cinta bergelojak) staill
KCB2 fesion al-tabarruj
staill al-ustati ( ada janggut ) in annual dinner 2010
Irama 60'an staillo la kot
macam menyanyikan lagu palastine je
JKB (gerak kerja berkumpulan) singing staill
Fasion in annual dinner: ala-ala pelakon " kasih ku seru " singkat sana sini
pemegang gelaran staillo milo
Islamic fasion skert la kot
Fasion mansura al-tahrir (you jin = pelakon korea)
group ros merah

Ros putih group



Apa nak jadi, dan ape dah jadi dengan pelapis mahasiswa dimesir? Dulu, kalau orang sebut keluaran mesir, tak kira jurusan agama atau lepasan medic, semua respek, sebab pelajar jurusan agama dulu dan pelajar jurusan medic dulu, keluarannya begitu mantap, tip top. Mereka mengambil kesempatan keberadaan dimesir untuk bersama ulama' dan mengubah diri dari hidup kekosongan kepada hidup penuh berkah pada jalan islam. Mereka cepat matang, kerana mereka tahu, mereka adalah harapan bangsa untuk menegakkan kalimah tauhid dibumi malaysia dan dunia amnya.

Doktor keluaran mesir dulu hebat mengalahkan ustaz agama, tapi keluaran sekarang, kelabu asap. Sama juga ustaz ustazah, keluaran dahulu tip top, tapi keluaran sekarang, hampeh dot com yang banyak. Dah memang orang tak respek pada mana-mana jurusan keluaran mesir muta'akhir ni, out in servis untuk masyarakat. Bila agaknya nak ada macam syekh ali jum'ah, walaupun asalnya beliau mengambil jurusan akedemik, tetapi juga cemerlang dalam ilmu islam hingga jadi mufti. dan ramai lagi contoh-contoh lain. berfikir dan bertafakur.

"


Klik Untuk lihat paparan iklan




"Akan lahir ULAMA' jahat dari ???" | Configure | 12 comments | Search Discussion
The comments are owned by the poster. We aren't responsible for their content.

Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh mdmae on Wednesday, April 07 @ 00:44:50 PDT
(User Info | Send a Message)

Yang pergi ke Mesir tu ada 2 golongan.

Satu golongan dari Sekolah2 Agama Rakyat, kumpulan ini tiada masaalah sosial yang ketara. Mungkin ada tetapi peratusnya 'neglible'.

Lagi satu golongan ialah dari Sekolah2 Kebangsaan, kumpulan ini yang banyak bersubahat dengan gejala soSIAL seperti yang dipaparkan.



[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh Amir_ziyad on Wednesday, April 07 @ 00:47:09 PDT
(User Info | Send a Message)
Bahaya nih ! adik ipar hamba sedang di tahun ke-3 akhir mengaji medic di sana...ingat nak link kan artikel ni lah kat dia........:)


[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh virosyima on Wednesday, April 07 @ 01:29:06 PDT
(User Info | Send a Message)
adakah mereka ini fasih bahasa arab?


[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh petehkaki on Wednesday, April 07 @ 01:30:43 PDT
(User Info | Send a Message)

tgk la, anjuran sapa..

kat Egypt, bese la tu...



[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh talikasutkayu on Wednesday, April 07 @ 01:35:45 PDT
(User Info | Send a Message)
didikan 1 malaysia + 1 israel


[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh mmas_forever on Wednesday, April 07 @ 01:54:54 PDT
(User Info | Send a Message)

salam

disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga...

ini lah hasil didikan anak2 Melayu Islam di Malaysia yang di bawa ke Bumi Anbiya ini..

diharap pelajar2 terlibat dapat bertaubat sebelum ajal tiba..



[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh geludokk on Wednesday, April 07 @ 02:33:55 PDT
(User Info | Send a Message)

Eh! bukan dah lahir ke? Tu ulamak lulusan Al-Azhar yg suka doakan org musnah, jual hukum hudud sampai pecah belah umat tapi tak laksanakan, Ckp kroni haram tapi sendiri lantik anak dan menantu, cakap rasuah haram tapi parti sendiri ambil duit balak,setuju terima tajaan pergi haji sampai 64000.00, nasib baik Utusan berjaya nahi mungkar.

Tu yg bela YB Bukit Telanjang berbogel dalam rumah dgn boypren, Setuju dgn perangai monyet ADUN pembangkang Perak..ish penat dah la nak tulis amal2 ulamak jahat ni..aaa satu lagi konon selipar dia pun org ambik nak dapat berkat...riak betul

Sah sah dah lahir dah



[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh diablo (al_capone@yahoo.com) on Wednesday, April 07 @ 02:53:04 PDT
(User Info | Send a Message)

hangpa ni semua utt ka apa..?

pi baca dulu komen yang student tu sendiri bagi kat dalam blog lahabau ni...

u all baca dulu... pastu baru bagi komen...



[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh Kalam_Tumpul on Wednesday, April 07 @ 08:04:34 PDT
(User Info | Send a Message)

Assalamualaikum,

Di sini saya nak betulkan sikit pandangan semua. sebenarnya yang belajar di Eqypt bukan semuanya dalam jurusan agama tetapi ramai juga dalam jurusan jurusan lain seperti kedoktoran, kejuruteraan dan lain lain. Negara Egypt juga seperti negara negara lain di mana kehidupan di sana agak kebaratan, Tolonglah jangan membuat tanggapan yang semua dihantar ke Egypt adalah bakal ulama atau dalam bidang agama sahaja. Memang agak buruk apa yg kita lihat pada paparan gambar gambar di sini tetapi ianya tidaklah mewakili tingkah laku semua pelajar pelajar kita di sana.



[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh perangsaraf (umnoproksiyahudi@oneisrael.com) on Wednesday, April 07 @ 10:57:29 PDT
(User Info | Send a Message)

biasalah tu Mesir sebelah saja dengan israel menghayati konsep oneisrael budk2 malaysia di sana sebab tak dapat nak hayati konsep 1malaysia yang umno apco buat, bangga apa umno dapat ikut yahudi apco zahid hamidi sampai mengaku jumpa menteri oneisrael,

balik nanti jadi ustaz umno lah budak2 nih dah dapat kerja jadi penjahanam agama dan bangsa sama macam dulu kini dan selamanya



[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh prop4gand4 on Wednesday, April 07 @ 17:13:20 PDT
(User Info | Send a Message)
YANG JUJUR SANGAT TUTUP MUKE LAHANAT LAHANAT NI NAK BUAT APE!BIAR JELA ORANG TENGOK SONANG SKET NAK BUAT KIJE BILE SEMUA DAH BALIK MALAYSIA NANTI.


[ Reply to This ]


Re: Akan lahir ULAMA' jahat dari ??? (Score: 1)
Oleh shahfiq86 on Wednesday, April 07 @ 21:08:53 PDT
(User Info | Send a Message)

ASSALAMULAIKUM

SAUDARA PENULIS, ANDA TELAH MEMBUAT FITNAH DENGAN ARTIKEL INI, BUKAN SUME YANG PERGI MESIR TU BELAJAR AGAMA, ADA YANG AMBIL MEDIC AND DLL. SAYA ADE SEORANG SEPUPU YG BELAJAR SANA DAN DIA MEGATAKAN BENDA NI KARUT, FITNAH SGT, JGN BUAT CERITA, PERGI DULU, TGK MCM MANE , BARU BUAT CERITA, "PIX GIVES THOUSAND WORDS ", DINNER KAT MALAYSIA PUN LEBIH KURANG JE KAT SANA, XYAH BUAT CERITA JAUH2, KAT IPTA SINI PUN BERLAMBAK



[ Reply to This ]

No comments:

Post a Comment